Till alla föräldrar med en dotter:

Jag minns inte riktigt när jag fick bröst, men inte fan gick jag i lågstadiet ialla fall. Den här artikeln vittnar om hur unga flickors utseendefixering kryper ner, skrämmande långt ner, i åldrarna. Det är tydligen inte alls ovanligt idag att 8-åringar har BH och sminkar sig dagligen. ÅTTAÅRINGAR. De har inga bröst! Och med all säkerhet inget behov av smink. Vem som nu har det egentligen, men finnar har de väl knappast hunnit få.

Vad gör killarna i samma klass då? Spelar fotboll? Kanske bygger de med lego eller spelar kula (om nu barn gör det nu för tiden). Killarna får åtminstone vara barn. Det får inte tjejerna som känner sig tvungna att ha på sig BH trots att de inte har bröst, och att de måste smeta på sig en foundation de inte heller behöver. Och här har faktiskt föräldrarna ett ansvar. Varför köper man en BH och massa smink till sin 8-åring? Påstår hon att ”alla andra har det”, gör som Frida Boisen, prata med de andra föräldrarna. Försök gärna prata ihop er så att alla kan komma överens om att BH inte är något för 8-åringar, och låt inte era döttrar ha det i skolan innan de faktiskt behöver det. Detsamma gäller smink. Om alla föräldrar är överens om att inte låta sina barn sminka sig när går till skolan kan de inte heller dra argumentet att ”alla andra gör det”. Snälla, låt barnen vara barn, även flickorna. Vi kan inte styra över reklambranchen med sina retuscheringar, men vi kan faktiskt säga nej när vår 8-åriga dotter vill ha en BH och foundation.

Har du en dotter som går i lågstadiet, vad skulle du säga om hon sa att hon vill ha en BH, smink eller högklackade skor? Varför?

Annonser

Känner du igen dig?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: