Allt stöd till dig, Maria

Vi har skrivit många olika typer av inlägg på den här bloggen. Det här inlägget är lite mer som ett brev. Ett brev där vi riktar vårt stöd till Maria Sveland.

För er som inte känner till det, så släppte Maria för ett tag sedan boken Hatet: en bok om antifeminism.  I boken beskriver hon hatet mot kvinnor, den växande antifeminismen och hur denna går hand i hand med en ökad rasism. Hon sätter kvinnohatet i ett större samband och hon gör kloka analyser om sambanden mellan det allt hårdare debattklimatet och hur antifeministiska åsikter har normaliserats. Det här är en oerhört viktig bok, som kommer precis rätt i tiden.

Vi vill trycka på det skuldbefriande som Maria Sveland förmedlar till alla oss tjejer.  Hon lyfter problemet med att kvinnor hotas och hatas till en strukturell nivå. Hon visar att det privata är politiskt. Hon visar att vi inte är ensamma om våra erfarenheter och hon lägger skulden där den hör hemma.

Till alla er som inte har läst boken så säger vi: läs den. Gör det nu.

Till dig Maria, så vill vi rikta ett stort tack. Tack för att du vågar prata om det som så många vill tysta ner. Tack för att du står upp för rättvisa och feminism. Tack för att du sätter fingret på de maktstrukturer som känns ända in på bara kroppen. Tack för allt du gör för kvinnokampen.

Till sist vill vi säga att vi är många som sluter upp bakom dig och som kämpar tillsammans med dig. Och till skillnad från Janne Josefsson så stöttar vi dig i att också våga vägra ta debatten.

 

Kampen fortsätter!

 

Mvh

Systerskaparna

Annonser

Känner du igen dig?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: