Till dig som blivit våldtagen.

Till dig som blivit våldtagen. Till dig vill jag säga följande:

Det spelar ingen roll vad du hade för kläder på dig. Det spelar ingen roll om du var kär i killen. Det spelar ingen roll att du gick själv den där kvällen. Det spelar ingen roll om du tidigare haft sex med samma person, eller om du legat med hundra andra personer tidigare. En våldtäkt är en våldtäkt, och för den kan bara förövaren vara skyldig. Det spelar ingen roll om han var snygg och populär. Om han var framgångsrik eller känd. Det spelar ingen roll att du inte tog till knytnävarna. Det är okej om du inte skrek tills du blev hes. Det han gjorde mot dig kan bara han bära ansvaret för. Det gör heller ingenting om ni aldrig hade träffats förut och du följde med honom hem efter krogen. Vem har inte gjort det någon gång? Det betyder inte att han fick våldta dig.

Du har rätt till dina känslor, du har rätt till din egen kropp. Ingen har rätt att ta på dig, kalla dig hora, utnyttja dig eller våldta dig. Du har rätt till din egen kropp. Det spelar ingen roll vilka omständigheterna är. Ett nej är ett nej, likaså allt som inte är ett ja.

Till dig som blivit våldtagen, du är inte ensam. Du bär inget ansvar för vad som hände. Det gör ingen annan än förövaren. Du har rätt till din egen kropp, endast du bestämmer vad någon annan får eller inte får göra. Allt annat är en överträdelse över din gräns som bara du kan sätta. Var den gränsen går är upp till dig själv. Men alla som går över den bär själv ansvar för det.

Vad som än hände, vem som än våldtog dig, är du inte ensam om din våldtäkt. Vi är många som stöttar dig, som tror på dig. Din kropp är bara din kropp, och jag är beredd att dö för din rätt att sätta dina egna gränser och få dem respekterade.

Annonser

3 responses to “Till dig som blivit våldtagen.

Känner du igen dig?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: