Systerskaparna firar ett halvår!

Den 10 juni var det sex månader sedan vi skrev vårt första blogginlägg. I drygt ett halvår har vi haft vårt eget forum där vi kunnat skriva om våra egna erfarenheter utan att bli avbrutna. Vi har skrivit om vardagsrädsla, våldtäkt och rätten till våra kroppar; men kanske framförallt om systerskapet och hur otroligt stärkande det kan vara.

När vi startade bloggen insåg vi nog inte riktigt själva hur mycket vi skulle ha att skriva om. Så många historier vi har i bagaget där snubbar tagit plats på vår bekostnad, där killar tagit sig friheter de inte alls haft, där våra kroppar blivit objekt. Att ha haft någonstans att skriva av sig om alla dessa händelser har varit fantastiskt. Att få dela dem med varandra och med er som läser, har varit lika skönt och stärkande för oss.

Vi hoppas att vi fått någon att inse att hon inte är ensam om att känna obehag när hon går hem själv sent på kvällen, eller att inte riktigt veta vad man ska göra när någon sitter lite för nära på bussen. Eller när man haft sex fast man kanske egentligen inte riktigt kände för det. Kanske har vi fått någon kille att tänka till. Förhoppningsvis har vi fått desto fler tjejer att känna styrkan i systerskapet.

Vi kommer att fortsätta blogga. Ända till systerskapet tar över, och sen lite till.

Who run the world?

Annonser

2 responses to “Systerskaparna firar ett halvår!

  • Maria

    Hej. Jag älskar er! Känner igen mig i vartända inlägg och har följt er i stort sätt från starten. Det betyder så jäkla mycket att inte vara ensam om dessa tankar. Önskar att denna blogg hade funnits när jag var 13. Fy fan vad ni är bra!

Känner du igen dig?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: