När ska vi få prata om våldet?

Hej.

Jag har noterat att det ofta blir en väldigt snedvriden debatt när frågan om mäns våld mot kvinnor tas upp. Eller ”frågan” är egentligen fel namn på det. Det Stora Samhällsproblemet är en riktigare benämning enligt mig. Hur som helst, så GÅR det nästan inte att prata om det, utan att någon enskild  man antingen känner sig påhoppad eller utpekad.

Jag är så jävla trött på att vi inte kan prata om våldet mot kvinnor utan att debatten ska komma att handla om män som känner sig kränkta. Att prata om mäns våld mot kvinnor handlar inte om att peka ut alla män som våldsamma- däremot är förövaren nästan alltid en man, och vi måste  få prata om det. Och när vi lever i en värld där var tredje kvinna kommer att utsättas för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld under sin livstid, så är det en jävligt berättigad diskussion.

Oavsett om diskussionen förs i sociala medier eller på annan plats så ser jag den förminskas och tappa fokus, om och om igen. Ofta just på grund av enskilda män som känner sig kränkta (och som blir uppbackade av andra kränkta män). På det sättet trängs problemet undan. Och hur ska vi någonsin kunna lösa problemet om vi inte ens får prata om det?

Det här är ingen skitsak.

Det gäller halva världens befolkning.

När ska vi få prata om våldet?

Annonser

Känner du igen dig?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: