”Horan” som aldrig sa nej

Det finns många fördomar om våldtäkt, dess offer och förövare. Som med mycket annat tror jag att det bästa sättet att bli av med fördomar som grundar sig i okunskap är att prata om dem. Öka kunskapen.

”Jävla hora”. En inte allt för ovanlig fras många unga tjejer får höra. Jag tänkte berätta en historia om en av alla dessa tjejer.

Hon var 14 år. Det var sommar. Vi hängde runt i stan, det var fortfarande varmt ute, trots att det började bli kväll. Vi mötte honom flera gånger. De flörtade. Det blev sent, hon följde mig hem och skulle sedan gå hem till sig. På vägen hem mötte hon honom igen. De började snacka, fortsatte flörta. Hon skulle gå hem, skulle bara följa honom till bilen. Han drog in henne i ett buskage. Tvingade ner henne på knä. Våldtog henne.

Resten av högstadiet kallades hon hora. Hon var snygg, fick ligga mycket. Några år senare sa hon något om att hon kände sig smutsig. Men tänkte att om hon aldrig sa nej igen skulle hon inte kunna bli våldtagen.

Mitt hjärta brast. Älskade, älskade vän. Det var inte ditt fel. Skulden ligger helt hos honom. Att aldrig säga nej efter det var en överlevnadsstrategi för henne. För att inte bli våldtagen en gång till.

Det finns absolut ingenting som rättfärdigar att kalla någon för hora. Men det kan finnas en anledning till varför någon inte kan säga nej. Det betyder inte att man inte kan våldtas. En våldtäkt är en våldtäkt. Därför äcklas jag av alla de som ens tänker tanken på att fråga ett våldtäktsoffer vad hon har för ”sexvanor”. Bara för att du sagt ja hundra gånger innan är inte ditt första nej mindre värt. Endast du kan sätta dina egna gränser, och alla som överträder dem ska bära skulden för att de gjort det.

Annonser

One response to “”Horan” som aldrig sa nej

Känner du igen dig?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: