Hanna fortsätter att lyfta feminismen!

Vi har tidigare skrivit om hur Hanna Hellquist i radio på ett bra sätt lyft feminismen och pekat på dess relevans. Under dagen har hashtaggen #sexism flitigt brukats på twitter, efter ett initiativ från Hanna.

Hon har blivit intervjuad av Sveriges Radio om feminism, och varför det väcker så mycket hat att kalla sig för feminist. Hela intervjun och en kortare artikel finns här.

Jag citerar från artikeln:

”Att öppet kalla sig feminist, det är inte så lätt som man kan tro. Ordet feminism får många att se rött, och det här blev värmlänningen Hanna Hellquist, radio- och tv-profil och krönikör, varse när hon ville ta upp jämställdhetsfrågor i sitt program Morgonpasset i P3.

Som ett svar på de arga mail hon fick har hon nu skapat hashtaggen #sexism på sociala nätverket Twitter, och allt fler använder nu den för att berätta om den sexism de själva utsatts för.”

Ett mycket bra initiativ från Hanna, och jag vill åter igen berömma henne för hennes engagemang. Vi på systerskaparna har givetvis följt och varit med i twitterflödet. Det är jätteviktigt att lyfta sånt här som sexismen, för att visa på hur vanlig den är och för att visa vikten av att ta kampen mot den. Det mesta av det som lyfts i twitterdiskussionen är vardagliga händelser, så som kommentarer från chefen, eller hur man som tjej inte kunde få VG i träslöjd i skolan. Dessa vardagliga händelser som påverkar våra liv i högsta grad, visar på hur utbredd sexismen är. Jag blir arg av att läsa, men också stärkt över hur många vi är som vill ta kampen mot sexismen.

Sexismen är inte given av naturen, utan den är en konsekvens av det samhälle vi lever i, som vi har skapat. Och om vi har skapat det så kan vi också ändra på det. Tack Hanna för att du åter igen lyfter feminismen, ett konkret verktyg för förändring.

Annonser

Känner du igen dig?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: