BR leksaker och annat skoj

Hej systrar!

Hoppas ni har haft en bra jul (ni som firar den) och tagit hand om varandra. Jag har haft det bra men hade en skräckupplevelse när jag var inne på BR leksaker och skulle leta julklappar. Man vet ju lixom att det är väldigt mycket rosa-till-tjejer och blått-till-killar, men jag får alltid en lika stor chock när jag kliver in och verkligen ser det med egna ögon.

Det är så sjukt egentligen. Hur tänker de? Det är ju inte så konstigt att tjejer och killar tillskrivs egenskaper utefter kön, när det börjas så tidigt som i spädbarnsåldern. Och det känns ju som att  många reagerar på de här BR- grejerna och tycker det är dåligt, men ändå finns det kvar. Påhejat av hela reklambranschen som visar hur kul det är för flickan att leka husmor och pojken att leka med bilar.

Det känns som att denna debatt dyker upp lite då och då, med någon som skriver om det sjuka med påtvingade könsroller och några som säger ”jaaa, fan vad du har rätt!” och sen några som tillbakavisar skribenten med att vara en radikal hårig feminist (om det är en tjej som skriver). Men vad ska hända sen? Hur går vi vidare från debattartiklarna till lite praktisk politik? Detta blir kvällens små frågor att fundera över. Ser fram emot bra svar, så bygger vi upp en strategi sen :).

Annonser

Känner du igen dig?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: